Krydsallergi - krydsreaktioner
Nogle pollenallergikere får allergiske symptomer, når de spiser bestemte fødevarer. Det kaldes krydsreaktion eller krydsallergi. Symptomerne kommer, fordi kroppen ikke kan skelne mellem de allergifremkaldende stoffer, som er i pollen og de stoffer, som er i bestemte fødevarer.
Krydsallergi ses ofte med birkepollen
Det er almindeligt, at personer med pollenallergi også kan få krydsreaktioner, når de spiser bestemte fødevarer. Blandt allergikere med birkepollenallergi har over 50 % en krydsallergi overfor én eller flere fødevarer. Hos personer med græs-, bynke- og latexallergi er fænomenet mindre hyppigt, mens det er meget sjældent for personer med husstøvmideallergi. Se hvilke fødevarer, der kan give pollenallergikere krydsallergi.
Hold øje med din kost
Det er en god ide at holde øje med, hvad du spiser, hvis du oplever at få symptomer eksempelvis kløe i munden, når du har spist noget bestemt mad. Her på siden kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når det gælder krydsreaktioner og krydsallergi. Se hvilke symptomer krydsallergi giver.